Integrare mobilPay : Plata online cu cardul

 • Vrei sa economisesti timp atat tu cat si clientii tai? Vrei sa incasezi online o factura?
 • Lasa-ne sa te ajutam!
 • Echipa Facturis Online vine atat in sprijinul tau cat si al clientilor tai, oferindu-ti posibilitatea achitarii facturilor emise prin plata online cu cardul. Aceasta plata este posibila cu ajutorul platformei NETOPIA mobilPay. Astfel, poti incasa facturi la orice ora, indiferent de zi, fara griji si fara batai de cap.
 • Bonus, programul Facturis Online, dupa incasarea facturii va face cateva operatiuni automate si anume :
  • o factura emisa care a fost platita online cu cardul, se poate transforma automat in factura platita (schimbare status automat din Factura Emisa in Factura Platita);
  • se adauga automat in Fisa de client operatiunea de plata cu cardul pentru scaderea soldului (totul se realizeaza automat de catre programul Facturis Online, fara ca dvs. sa depuneti nici un efort);
  • daca o factura proforma emisa a fost platita cu cardul, se emite automat factura fiscala dupa confirmarea platii si deasemenea se introduce automat operatiunea de plata cu cardul in fisa de client, pentru reglarea situatiei clientului respectiv.

1. Ce este plata online cu cardul si cum functioneaza ?

Pentru o mai buna desfasurare a activitatii de incasare a facturilor, am adaugat in aplicatia de facturare online optiunea de plata online cu cardul a facturilor emise. Pentru aceasta, programul va adauga (in urma setarilor facute de catre fiecare utilizator) facturilor emise un buton Plateste cu Cardul. Acest buton este de fapt un link de plata, pe care clientul il va accesa si va fi redirectionat automat catre pagina de plata a celor de la mobilPay, pentru o plata simpla si in acelasi timp sigura.

Exista 2 variante de folosire a link-ului de plata cu cardul:

 • Link-ul de plata se adauga automat in factura salvata in PDF.
 • Acesta se poate genera oricand din aplicatie pentru orice factura si/sau proforma care se poate transmite apoi clientului pentru plata mai rapida a facturii.

2. Cum se configureaza integrarea dintre Facturis Online si mobilPay ?

Pentru a functiona integrarea trebuie sa aveti conturi functionale in ambele platforme, atat in Facturis Online cat si cont deschis si confirmat in mobilPay.

2.1 Configurari necesare in Facturis Online

Intrati in Meniul Configurare – Integrari – Integrari Plati si faceti urmatoarele configurari ca in imaginea atasata :

Configurare integrare mobilPay in aplicatia de facturare online

 • se selectaza Procesator plati cardmobilPay si se bifeaza ca Procesator Activ
 • apoi avem 2 sectiuni de configurare :
  • Configurare mobilPay – unde ne configuram 3 campuri de date din platforma mobilPay pentru identificare client (Identificator cont comerciant) si 2 certificate de Securitate (Certificat digital MobilPay si Certificat cont comerciant) – aceste date se obtin din platforma mobilPay (1,2 si 3 sunt aceste campuri obtinute din platforma mobilPay si salvate in Facturis Online la configurari tot in punctele 1,2 si 3)

   Configurare integrare in interfata mobilPay

  • Functionalitate integrare – aici avem de configurat niste setari despre functionalitatea acestei integrari si anume:
   • A – operatiuni efectuate de Facturis Online dupa confirmarea automata a unei plati – putem crea factura fiscala cu datele din factura proforma, urmand ca aceasta noua factura sa se faca cu o anumita serie de facturi si numarul urmator (care urmeaza);
   • B – dupa confirmarea automata a unei plati aferente unei facturi emise, acesteia sa i se schimbe statusul din Factura Emisa in Factura Platita;
   • C – alegem daca dorim sau nu sa tiparim pe facturi link-ul de plata. Link-ul poate fi setat atat pentru facturi si proforme, cat si individual pentru fiecare.

2.2 Configurari necesare in platforma mobilPay

Trebuie sa aveti cont creat si activat in platforma mobilPay, sa completati datele de configurare in Facturis Online dupa cum puteti vedea in imaginea urmatoare:

2.3 Pasii necesari pentru crearea unui cont in platforma mobilPay

 • 1: Primul pas este sa va inregistrati in platforma mobiPay accesand urmatorul link : (click aici)
 • 2: Dupa inregistrarea in platforma, se va semna un contract electronic prin intemediul DocuSign.
 • 3: Pentru a genera link de plata, accesati urmatorul link : (click aici)
 • 4: Trebuie sa trimiteti un e-mail pe sales@netopia.ro si sa mentionati ca doriti sa folositi link2pay pentru a primi si semna prin DocuSign acest serviciu. (nu este necesar sa aveti semnatura electronica pentru a semna contratul)

Link-urile de plata se pot crea :

 • Pentru un produs si se poate refolosi de fiecare data (cand aveti doar cateva servicii si clientii platesc aceleasi sume – abonamente etc.) Si acest link de plata se poate trimite clientului prin diverse canale : pe email – scris in factura etc.
 • Pe fiecare factura/proforma emisa se genereaza automat de catre Facturis Online cate un link individual de plata si care se poate pune pe factura salvata in PDF, se poate trimite clientului pe email si deasemenea aplicatia Facturis Online primeste si ea confirmarea de plata si mai poate realiza niste operatiune automate (descrise mai sus)
0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0

Pașii necesari pentru a transmite facturile emise în sistemul RO e-Factura

Sistemul RO e-Factura reprezintă o platformă electronică pusă la dispoziție de Ministerul Finanțelor împreună cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, ce permite primirea și prelucrarea facturilor în format electronic structurat de tip XML.   Începand cu 1 ianuarie 2024, operatorii…
0
Ultimele articole RO-eFactura:

Anexa la factura în sistemul RO e-Factura (BG-24)

Cum puteți atașa documente suplimentare unei facturi, pentru a le transmite în sistemul e-Factura? Adăugarea anexelor și trimiterea lor în sistemul RO e-Factura al ANAF, împreună cu factura în format XML este necesară pentru a completa sau pentru a justifica…