Opțiunea de plată prin cod QR inclus pe factură

Facturis Online creează o nouă funcție pentru utilizatorii săi şi anume opțiunea de plată prin cod QR inclus pe factură.  Un simplu scan sau click şi gata!

Ce înseamnă acest lucru şi care sunt avantajele?

Cu această nouă opțiune de plată prin codul QR, clienții tăi nu vor mai fi nevoiți să acceseze manual diferite link-uri sau să introducă detalii de facturare pentru a plăti factura fiscală.

Facturis Online are acum opțiunea de a genera automat un cod QR de plată pe factura emisă de tine. La primirea facturii clienții tăi au posibilitatea de a da click pe codul QR (din factura fiscală în PDF) sau de a scana cu telefonul respectivul cod QR. Ȋn ambele cazuri, ei vor fi direcționați către o pagină de plată securizată unde se finalizează această plată a facturii. (link de plată sub formă de cod QR)

Această nouă funcție simplă şi rapidă de plată a facturii, oferă siguranța datelor evitând erorile manuale de introducere a datelor şi le permite clienților să plătească facturile fiscale cu uşurință, de oriunde şi oricând.

Ȋncearcă şi tu opțiunea de plată directă prin cod QR şi simplifică fluxul de lucru al afacerii tale!

Acest QR Code va apărea în factură ca în imaginea următoare, iar pentru plata facturii clientul tău trebuie să scaneze codul QR şi va fi direcţionat către pagina de plată. De asemenea poate să dea click pe codul QR din factura deschisă în PDF şi la fel, va fi redirecţionat către pagina de plată a facturii:

QR Code

Cum se configurează codul QR de plată în factură?

Avem 2 soluţii pentru tine: ori îţi alegi una din variantele propuse de aplicaţie, ori îţi alegi singur/manual poziţia codului în factură (oriunde doreşti).

1. Configurare cod QR de plată în poziţiile predefinite din factură

Se intră în meniul de configurare factură: Configurare: Factura – Modele Facturi – Coduri de bare – Cod de bare plată

 • Se selectează la Tip Cod de bare opțiunea de 2D – QR (QR Code)
 • Ȋn câmpul de Locaţie pe factură putem selecta una din opţiunile propuse:
  • Sub datele cumpărătorului
  • Sub câmpul de observaţii factură
  • Ȋn subsolul facturii


Dacă se selectează prima opțiune de afişare a codului QR de plată sub datele clientului atunci codul QR se va afişa în factură ca în modelul urmator (PDF):

Dacă se selectează opțiunea de afişare a codului QR de plată sub câmpul de observații factură atunci codul QR se va afişa în factură ca în modelul următor (PDF):

 

2. Configurare cod QR de plată oriunde doreşti în factură

Se intră în meniul de configurare factură: Configurare:Factura – Modele Facturi – Buton de Plată

 • Se selectează la Tip Buton opțiunea de Cod QR
 • Ȋn câmpul de Afişare buton de plată se selectează Afişat
 • Se setează inălțimea şi lungimea codului de bare
 • Şi apoi se setează poziția în factură folosind câmpurile: Locație X (px) şi Locație Y (px)

Iar codul QR va apărea în poziția selectată de tine (model PDF cod QR de plată):

Cum funcționează codul QR de plată?

Ca funcționalitate este similară cu funcționalitatea linkului de plată doar că în loc de buton se afişează un QR Code. Ai aici detaliată funcționalitatea completă a link-ului de plată în factură.

0
Articole similare :

Codul QR de pe factură pentru vânzarea panourilor fotovoltaice

Începând cu luna ianuarie 2024 AJOFM a adus cu o serie de clarificări, mai detaliate, privind informațiile ce trebuie să apară în codul QR de pe factura emisă pentru vânzarea panourilor fotovoltaice.   Mai jos veți regăsi explicate în detaliu,…
0

Autentificarea în 2 paşi (2FA)

Ce este autentificarea în 2 pași? După cum reiese și din denumirea ei, autentificarea în 2 pași reprezintă o metodă de autentificare securizată ce necesită pe lângă utilizarea unei parole statice și o a doua verificare pentru accesarea contului. În…
0
Ultimele articole RO-eFactura:

Anexa la factura în sistemul RO e-Factura (BG-24)

Cum puteți atașa documente suplimentare unei facturi, pentru a le transmite în sistemul e-Factura? Adăugarea anexelor și trimiterea lor în sistemul RO e-Factura al ANAF, împreună cu factura în format XML este necesară pentru a completa sau pentru a justifica…