Emitere Facturi – Furnizori

Puteti avea o evidenta a facturilor primite de la furnizori.

Pentru aceasta este necesar sa introduceti facturile primite de la un furnizor, altele decat intrarile de marfa pe baza de factura fiscala, care se vor introduce sub forma de NIR.

Furnizor – puteti tasta numele furnizorului si programul va va afisa automat la introducerea a mai mult de doua caractere furnizorii gasiti in baza de date care sa contina caracterele introduse.
Cu ajutorul butonului Furnizor se deschide o noua fereastra in care sunt afisati toti furnizorii (Nomenclator Furnizor). Daca se da dublu-click pe furnizorul respectiv sau se actioneaza butonul Trimite, se inchide fereastra si apare numele furnizorului completat (astfel se poate selecta foarte usor un furnizor – se pot folosi si criteriile de cautare pentru a restrange lista).

Serie/Nr – reprezinta seria si numarul facturii ce urmeaza a fi introdusa in program.
Data Fact – este setata ziua curenta dar ea poate fi schimbata.
Data Scadenta –se  poate introduce data scadenta a facturii.
Factura – selectati statusul facturii (aceasta poate fi emisa – rosu, platita – negru sau anulata – verde)
Val. fara TVA, Val. TVA, Val. Totala – se completeaza valorile din factura.
Moneda – se selecteaza moneda in care este emisa factura.

Se apasa butonul Salveaza pentru a salva introducerea facuta.

Daca doriti cautarea facturilor introduse, se selecteaza data sau perioada dorita dupa care se actioneaza butonul Cauta.

In cazul in care doriti stergerea unei inregistrari din lista, selectati factura respectiva dupa care apasati butonul Sterge.

Apasand click dreapta pe lista puteti sterge inregistrarea selectata.

PDF – permite exportul inregistrarilor in format PDF.
XLS – permite exportul inregistrarilor in format XLS.

0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0

La ce foloseste data scadenta in facturi?

In factura exista doua date foarte importante: Data emiterii este data la care se emite factura si data la care se inregistreaza/declara in contabilitate (in situatiile contabile). Data scadenta data scadenta este data pana la care clientul poate achita acea…
0

Registre contabile 2020: Ce registre sunt obligatorii pentru firma ta

Companiile sunt obligate să întocmească și să țină anumite registre, așa cum prevede legislația în vigoare. Cele mai importante dintre ele sunt registrele contabile, despre care scriem astăzi. Pe partea de contabilitate, orice companie trebuie să aibă trei mari registre,…
0