Raportul de productie
Definirea raportului de productie
Raportul de productie este documentul prin care se inregistreaza in contabilitatea de gestiune a firmei, costurile efective pe comenzi, produse sau semifabricate. Este documentul ce reflecta procesul de productie.
Utilitatea raportului de productie
Raportul de productie serveste drept:
- document prin care se inregistreaza in contabilitatea de gestiune a firmei, costurile efective pe comenzi, produse sau semifabricate, obiecte (sau parti din obiecte) de constructii, lucrari de intretinere si reparatii etc.;
- document pentru determinarea costurilor efective pe unitatea de calculatie.
Continutul raportului de productie
Raportul de productie trebuie sa contina produsele finite care au rezultat din procesul de productie si materia prima din care s-au creat. Se intocmeste zilnic, iar pentru materia prima folosita se intocmesc bonuri de consum.
Informatii minimale ce trebuie sa le contina raportul de productie:
- denumirea formularului;
- numarul paginii;
- denumirea unitatii/punctului de lucru;
- denumirea produsului optinut, unitatea de masura cantitatea produsa, costul unitar de productie, valoarea materialelor consumate;
- semnatura responsabilului de productie si semnatura de control.
Intocmirea raportului de productie
Se intocmeste zilnic in doua exemplare de catre responsabilul de productie, pe baza retetarului si bonurilor de consum, un exemplar ramane in carnet iar cel de-al doilea se trimite la compartimentul financiar-contabil, unde se verifica si se confrunta cu datele din evidenta analitica. Rapoartele de productie se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil si la responsabilul cu procesul de productie.
Intocmirea raportului de productie in programul de facturare si gestiune stocuri Facturis Online
Click aici pentru creeare cont nou.
IAN.
2018