Proces verbal de modificare de pret

Definirea procesului verbal de modificare de preturi

Pentru acest tip de document nu exista norma de lege în stabilirea si definirea acestuia.

Procesul verbal de modificare de pret este documentul folosit de catre societatile a caror vânzare se realizeza predominant cu amanuntul, unde gestiunea se tine la pret de vânzare. Atunci când au loc modificari legislative (modificari ale cotei de TVA, taxe noi ce trebuie incluse în pretul final etc.), ori modificari impuse de politica de pret a societatii (modificarea procentului de adaos, reduceri promotionale etc.), trebuie actualizat valoric stocul detinut, prin întocmirea procesului verbal de modificare de pret (practic prin acest proces verbal se modifica valoarea stocului la pretul de vanzare in gestiunea stocurilor)

Informatii minimale ce trebuie sa le contina procesul verbal de modificare preturi sunt:

  • Denumirea unitatii emitente;
  • Locatia magaziei/gestiunii;
  • Denumirea documentului;
  • Numarul si data documentului;
  • Datele cantitative si valorice aferente operatiunii la pret de vanzare vechi si la pret nou;
  • Diferenta de inregistrat în contabilitate (valorica);
  • Numele si semnatura persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii (gestionar);
  • Numele si semnatura persoanei din cadrul compartimentului financiar-contabil (contabil).

Aceste informatii se deduc din formularele-tip, corelate cu continutul minimal obligatoriu pentru documentele financiar-contabile conform normelor aplicabile.

Scopul utilizarii procesului verbal de modificare de pret

Emiterea acestui document are drept scop generarea notelor contabile privind modificarea preturilor de vânzare (practic se modifica valoarea stocului la pret de vanzare)

Întocmirea procesului verbal de modificare preturi în programul Facturis Online :

Aplicatia de facturare online emite proces verbal de modificare pret cand doriti modificarea pretului de vanzare in gestiunea stocurilor din anumite motive :

  • Modificare cota de tva
  • Modificarea pretului de vanzare de la raft (marire sau micsorare adaos comercial), etc.

Procesul verbal se emite din meniul Documente Stoc – Proces verbal – Proces verbal de modificare de pret.

Se completeaza urmatoarele date :

  • Data cand se doreste modificarea – preturile intrand inviogoare imediat dupa procesul verbal
  • Gestiunea
  • Numarul procesului verbal
  • Produsele pentru care se modifica pretul de vanzare : selectand produsul si introducand pretul nou cu sau fara tva (programul calculeaza apoi toate diferentele cu si fara tva)

proces verbal de modificare pret in Facturis Online

0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0

Care este impactul obligativității facturării electronice și a raportării SAF-T (D406) asupra domeniului contabil? Chestionar aplicat comunității de profesioniști contabili din România

Nimic în afara digitalizării… Astăzi, nimic nu mai poate fi perceput în afara procesului de modernizare prin digitalizare. Reflectoarele sunt astfel direcționate plenar spre transformarea digitală a tranzacțiilor dintre parteneri, indiferent de forma de organizare a acestora. Unul dintre pilonii…
0
Ultimele articole RO-eFactura:

Ce program de facturare gratuit să aleg?

Dacă ești freelancer, PFA sau ai o afacere la început de drum sau cu un buget limitat, cu siguranță ai pus una din întrebările: “Ce program de facturare gratuit folosiți?” sau “Ce program de facturare gratuit recomandați?” Alegerea unui program…

Avizul de însoțire a mărfii. Reperare pe traseul e-Facturii

Suntem cu toții martorii vremurilor în care singura certitudine este reprezentată de schimbare. Ritmul accelerat care marchează redefinirea peisajului de business te determină să iei permanent pulsul modificărilor. De fapt, nu mai există relevanță și conformare în afara acestei acțiuni.…

Factura proformă. Document lipsit de formă în contextul E-facturii?

Anul 2024 a fost marcat de modificări de substanță cu influență asupra restartării manierei derulării afacerilor românești. Abordarea deținătorilor de afaceri a fost multiplă. Unii au îmbrățișat schimbările ca parte importantă a progresului digital, considerând modificările drept catalizator al afacerilor…