Manual de Utilizare >

Configurare

Configurare Chitante

In cadrul acestui meniu se pot configura anumite optiuni cu privire la emiterea chitantelor cu ajutorul programului Facturis. Tipareste pe chitanta, datele ce se adauga sub datele firmei emitente, in factura – bifa DA sau NU – daca se doreste sau nu tiparirea pe chitanta a anumitor date suplimentare pe care le-ati tiparit pe factura sub datele firmei emitente (ex: nr de tel , punctul de lucru); Permite incasarea facturilor intre punctele de lucru – bifa DA sau NU – aceasta optiune va ofera posibilitatea de a incasa facturile intre punctele de lucru ale aceleeasi societati, indiferent de locatia acestora. Se apasa butonul Salveaza pentru memorarea inregistrarilor.
0

Configurare Bonuri

Aceasta fereastra permite configurarea bonurilor fiscale, astfel incat, in functie de selectia facuta, bonurile emise sa contina anumite detalii sau sa fie cuprinse in anumite rapoarte. Emitere de bon cu adaugare de client – bifa DA sau NU – la emiterea bonului fiscal, acesta sa cuprinda numele clientului; Tipareste pe bon detaliile clientului – bifa DA sau NU – adaugarea pe bonul emis a datelor clientului – CUI/CNP, adresa; Bonuri cumulate in registrul de gestiune zilnic – bifa DA sau NU – adaugarea valorii totale a bonurilor emise in registrul de gestiune zilnic, aferente perioadei selectate; Bonuri cumulate in registrul de casa – bifa DA sau NU - adaugarea valorii totale a bonurilor emise in registrul de casa, aferente perioadei selectate; Se apasa butonul Salveaza pentru memorarea inregistrarilor.  
0

Email

In cadrul acestui meniu puteti configura un mesaj predefinit pe care il puteti trimite clientilor dvs. pentru a solicita de exemplu plata facturilor a caror data scadenta se apropie ori este depasita. Puteti opta intre a folosi propiul cont de email, in cazul in care cunoasteti detaliile de conectare la acesta (serverul SMTP, portul SMTP, Utilizator Email, Parola Email) ori mai simplu sa utilizati serverele Facturis Online pentru a trimite mesaje din sistem. (mai mult…)
0

Efecte Vizuale

In cadrul acestui meniu se pot face anumite setari pentru intelegere si o utilizare mai rapida a programului. In vederea realizarii acestui lucru aveti posibilitatea setarii: meniului fix sau mobil (meniul principal se retrage in partea dreapta, lasand toata suprafata utila pentru fereastra curenta) afisarea meniurilor dintr-o categorie (meniul poate fi inchis sau deschis la intrarea in program; el putand fi inchis sau deschis si ulterior, prin actionarea sagetii din dreptul categoriei respective) afisare mesaje explicative ( puteti alege daca doriti sau nu afisarea mesajelor explicative ce apar in momentul in care se stationeaza cu mouse-ul pe un anumit element). Se apasa butonul Salveaza pentru memorarea setarilor.
0

Mod Functionare

Programul Facturis Online va ofera mai multe pachete de servicii si reduceri, in functie de perioada de facturare pe care doriti sa o achizitionati. Pachete oferite: Facturare (Evidenta Firma) - perioada facturare achizitionata: 12 luni (reducere 2luni) 6 luni (reducere ½ luni) 3 luni Facturare (Evidenta Firma) + Gestiune - perioada facturare achizitionata: 12 luni (reducere 2 luni) 6 luni (reducere ½ luni) 3 luni (mai mult…)
0

Configurare Cote Discount

In cadrul acestui meniu puteti defini cotele de discount ce vor fi aplicate pe linie (pentru fiecare produs). Pentru a realiza acest lucru se selecteaza urmatoarele: Denumire discount – numele reducerii acordate Valoare – suma discountului Tip – se poate selecta daca valoarea discountului va fi procentuala sau fixa. (mai mult…)
0

Cote TVA

Cu ajutorul acestei ferestre puteti defini cotele de TVA aplicate de dumneavoastra.  Introduceti cota de TVA dorita dupa care apasati butonul Salveaza. Noua cota va fi introdusa in lista. Pentru a bifa noua cota de TVA introdusa de dumneavoastra ca implicita, accesati meniul Configurare – Date Firma – Informatii Fiscale si selectati noua cota dupa care apasati butonul Salveaza. Pentru a sterge o cota de TVA din lista, selectati cota si apasati butonul Sterge sau apasati click dreapta pe selectia facuta.   PDF – permite exportul inregistrarilor in format PDF. XLS – permite exportul inregistrarilor in format XLS.
0

Proforme

Cu ajutorul acestei ferestre se introduc seriile si plajele de numere pentru facturile proforme. Seriile si plajele de numere ce vor fi alocate pentru emiterea facturilor proforme sunt alese de catre dumneavoastra, urmand ca dupa introducerea acestora sa se printeze un model de decizie al administratorului privind alocarea seriilor de numere din lista. (mai mult…)
0
1
2
3
4