Modul conturi bancare: Autorizare citire conturi Banca Transilvania

Ghid pentru autorizarea unei aplicatii terte pentru accesul la datele contului bancar prin PSD2

Autorizarea unei aplicatii terte pentru accesul la datele contului bancar este acum mai usoara si mai sigura decat oricand datorita Directivei privind serviciile de plata 2 (PSD2) a Uniunii Europene. Prin intermediul acestei directive, bancile sunt obligate sa ofere acces la datele contului si sa permita efectuarea de plati prin intermediul tertilor autorizati de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Autorizarea unei aplicatii terte pentru accesul la datele contului bancar prin intermediul PSD2 poate fi un proces sigur si convenabil. Cu ajutorul unui furnizor de servicii de plata terta parte autorizat de BNR, puteti avea acces rapid si usor la datele contului si puteti initia plati si transferuri de bani. Asigurati-va ca va informati în prealabil despre PSD2 si ca urmati pasii de securitate recomandati pentru a va proteja datele bancare si informatiile personale.

Astfel ca pentru a se putea citi automat conturile bancare prin functii API (conform normelor PSD2) este necesara autorizarea acestui proces de catre dvs. Adica dvs. ii comunicati bancii ca doriti ca o aplicatie terta (Facturis Online), sa acceseze datele din conturile dvs. deschise la respectiva banca. Acest lucru se realizeaza printr-un fintech autorizat de BNR si anume prin intermediul serviciului de Smart Accounts oferit de Smart FinTech.

Autorizarea se face o singura data pentru o perioada de 90 de zile. Daca dupa acordarea autorizarii se doreste anularea acesteia, ea se poate sterge:

  • din aplicatia Facturis Online de la Autorizari;
  • din aplicatia de internet banking a bancii respective.

Pasii pentru realizarea acestei autorizari sunt:

  1. Se intra in Meniul Configurare – Integrari – Conturi Bancare:

  1. Autorizare acces cont banca prin Smart FinTech

– accesand fereastra de Autorizari unde apasati pe acel + pentru a aparea fereastra urmatoare:

  1. Logare in aplicatia de IntenetBanking a bancii respective:

– se selecteaza Banca dorita si se completeaza adresa dvs. de email (pt. a primi confirmarea autorizarii din partea Smart FinTech);

– se bifeaza ca sunteti de acord cu termenii si conditiile acestui serviciu de interogare conturi autorizat de Banca Nationala a Romaniei;

– dupa completarea corecta a datelor, se apasa butonul Autorizeaza;

– se realizeaza verificarea veridicitatii datelor introduse pentru ca mai apoi sa fiti directionat automat catre site-ul de internet banking al bancii dvs. (in cazul de fata Banca Transilvania);

– se completeaza datele de logare in aplicatia de internet banking

  1. Selectie conturi

– selectati conturile pentru care doriti sa va dati aceasta autorizare

  1. Autorizare cu succes

– in cazul in care autorizarea a fost realizata cu succes, veti fi directionat inapoi in pagina de autorizari din aplicatia de facturare online

  1. Email de confirmare consimtamant cu toate detaliile:

– de asemenea veti primi un email de confirmare a realizarii cu succes a acestei autorizari

0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0

Balanța de stocuri. Redefinire în era RO e-SAF-T?

Finalul anului pune sub atenția fiecărui antreprenor momentul de realizare al ,,bilanțului”. O imagine retrospectivă care să cuprindă în esență comensurarea ,,fiecărei treapte urcate” spre atingerea idealurilor antreprenoriale. Nu a fost un an tocmai ușor. Provocările la care au fost…
0
Ultimele articole RO-eFactura:

Reperarea autofacturii pe traseul sistemului național RO e-Factura

Unul dintre documentele a cărui rol se menține pe traseul facturării electronice redefinit semnificativ sub egida sistemului național RO e-Factura este reprezentat de autofactura. Pe traseul remodelării procesului de facturare sub apanajul paradigmei informaționale RO efactura un alt reper de…

E-factura des (cifrată). Data exigibilitate (BT-7, BT-8) Episodul II

Din episodul anterior….https://ro-efactura.ro/e-factura-des-cifrata-data-exigibilitate-bt-7-bt-8-episodul-i/ Odată cu apariția RO efacturii, problematica descifrării tainelor sistemului se află permanent în atenția antreprenorilor. Unul dintre aceste aspecte cu incidență asupra altor sisteme de digitalizare fiscală este legat de completarea corectă a câmpurilor specifice sistemului RO…

E-factura des (cifrată). Data exigibilitate (BT-7, BT-8) Episodul I

,,Cifrul” sub apanajul căruia se află sistemul național RO e-Factura se situează sub atenția specialiștilor de la momentul lansării paradigmei. Descifrarea tainelor fenomenului este un aspect vital pentru pătrunderea mecanismelor de funcționare a acestuia și aplicarea corectă a reglementărilor. Misiunea…