Configurare stocuri minime si maxime: stocuri de siguranta, stocuri optime

Cum configuram stocul minim/maxim?

In aplicatia de gestiune stocuri Facturis Online se pot configura stocuri minime si maxime pentru a va anunta in timp util de evolutia stocului de produse pe fiecare produs in parte.

Se pot configura 3 stocuri minime si 3 stocuri maxime, astfel incat produsele din stoc vor aparea colorate, dupa cum urmeaza:

  • daca stoc mai mic ca Stoc Minim 1 atunci va aparea culoarea stocului minim 1
  • daca stoc intre Stoc Minim 1 si Stoc Minim 2 atunci va aparea culoarea stocului minim 2
  • la fel si la Stoc Minim 3
  • acelasi principiu este folosit si pentru Stocurile Maxime

Se intra in meniul Configurare: Stoc si se selecteaza tabul “Min/Max” in care se vor configura stocurile ca in imaginea alaturata:

Exemplu de afisare stocuri minime/stocuri de siguranta

Daca ne configuram in aplicatia online de gestiune stocuri vom avea:

  • stoc minim (intre 0 si 5)
  • stoc de siguranta (intre 6 si 10)

Atunci stocul nostru va arata dupa cum urmeaza:

Configurare stocuri minime/maxime si pe fiecare produs in parte

Bineinteles ca aceste valori generale de stocuri pot fi particularizate pentru fiecare produs in parte din meniul Nomenclator – Produse din tabul Stoc Min/Max.

Ce este stocul de siguranta?

Stocul de siguranta reprezinta o cantitate suplimentara, o rezerva peste cantitatea necesara, de bunuri materiale, de produse, menita sa asigure o continuitate in cazul aparitiei unor situatii de urgenta.

Motivele stabilirii stocurilor de siguranță sunt:

  • prevenirea imediata a întârzierilor de livrare
  • reacționarea prompta in cazul cresterii cererii
  • prevenirea erorilor de producție din varii motive.

Crearea unui stoc de siguranta aduce un echilibru in cadrul unei companii, mentinand astfel un nivel ridicat al nivelului serviciilor oferite clientului, preintampinand eventualele probleme care pot aparea in cadrul desfasurarii activitatii comerciale.

0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0

Proiect de lege: RO e-Factura

Operatorii economici – persoane impozabile stabilite în România conform art. 266 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, indiferent dacă sunt sau nu înregistrați în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea…
0

Configurare integrare eMAG Marketplace

În ultimii ani, comerțul electronic a cunoscut o creștere semnificativă, iar piața online devine tot mai competitivă. Pentru a avea succes în acest mediu, trebuie să fiți capabili să gestionați eficient stocurile și să facturați clienții în mod corespunzător. În…
0
aplicatie de facturare integrata 100% cu e-Factura