Emitere Chitante

In cadrul acestui meniu se emit chitante.

Pentru aceasta, se introduc toate datele chitantei.

Client – reprezinta numele clientului (persoana fizica / juridica); puteti tasta numele clientului si programul va va afisa automat la introducerea a mai mult de doua caractere clientii gasiti in baza de date care sa contina caracterele introduse.

Cu ajutorul butonului Client se deschide o noua fereastra in care sunt afisati toti clientii (Nomenclator Clienti). Fie se apasa butonul Trimite fie se da dublu-click pe clientul respectiv si astfel se inchide fereastra deschisa si apar datele clientului completate in factura (in acest fel se poate selecta foarte usor un client – se pot folosi si criteriile de cautare pentru a restrange lista). Datele odata completate, ele pot fi editate.

 

Cod Fiscal – reprezinta codul unic de inregistrare al persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate. Persoanele juridice sau fizice înregistrate ca plătitoare de taxa pe valoarea adăugată au codul de identificare fiscală precedat de literele “RO”.
CNP – reprezinta codul numeric personal al persoanelor fizice.
Nr Reg – este valabil in cazul persoanelor juridice si reprezinta numarul de inregistrare acordat de registrul comertului.
CI – reprezinta cartea de identitate a persoanelor fizice.
Adresa Sediu – reprezinta adresa clientului, sediul firmei.
Suma – reprezinta suma pentru care se va intocmi chitanta.
Moneda – se selecteaza moneda in care se va incasa chitanta.
Reprezentand – reprezinta contravaloarea unui document, observatiile care doriti sa va apara pe chitanta intocmita.
Data emiterii – data cu care va fi eliberata chitanta.

Puteti alege numarul de chitante de pe o foaie (1,2,3).

Serie si Numar – selectati seria din care se va emite chitanta (numarul se va afisa automat consecutiv fata de ultima chitanta emisa). Seriile trebuiesc definite in cadrul meniului Configurare – Serii Documente.

In cazul in care doriti incasarea unei facturi emise apasati butonul Incaseaza Facturi, selectati factura/facturile dorite apoi apasati butonul Trimite, dupa care se va iesi automat din fereastra si vor aparea toate campurile completate cu datele din acea factura.

Se vor completa datele chitantei, apoi se va apasa butonul Emite Chitanta si programul va emite chitanta.

0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0
Ultimele articole RO-eFactura:

Avizul de însoțire a mărfii. Reperare pe traseul e-Facturii

Suntem cu toții martorii vremurilor în care singura certitudine este reprezentată de schimbare. Ritmul accelerat care marchează redefinirea peisajului de business te determină să iei permanent pulsul modificărilor. De fapt, nu mai există relevanță și conformare în afara acestei acțiuni.…

Factura proformă. Document lipsit de formă în contextul E-facturii?

Anul 2024 a fost marcat de modificări de substanță cu influență asupra restartării manierei derulării afacerilor românești. Abordarea deținătorilor de afaceri a fost multiplă. Unii au îmbrățișat schimbările ca parte importantă a progresului digital, considerând modificările drept catalizator al afacerilor…