Manual de Utilizare >

Nomenclator Produse

Configurare Etichete

In cadrul acestei ferestre se configureaza etichetele pentru imprimarea codurilor de bara pe foi A4 (autocolante - etichete). Codul de bare - reprezentare simbolica codificata, procedeu care permite identificarea rapida a unui produs si a caracteristicilor sale (natura, originea, tipul, greutatea, pretul) prin folosirea unui cititor optic de coduri (scanner electronic), conectat la un computer. Avantajele inscriptionarii unice folosind codul de bare:- permite un control eficient al stocurilor (introducerea/scoaterea automata din gestiune a produselor, urmarirea numerelor de serie), selectarea automata a pretului, eliminarea erorilor generate de operarea umana, simplificarea operatiunilor de distributie fizica- eliberarea imediata de bonuri complexe de catre casele de marcat fiscale, cuprinzand informatii detaliate pentru fiecare produs achizitionat - reducerea timpului de servire si de asteptare a cumparatorilor. (mai mult…)
0

Gestiuni

In cadrul acestui meniu puteti introduce, sterge sau modifica o gestiune din baza de date. Gestiunea stocurilor reprezintă totalitatea acţiunilor de stabilire, control şi evaluare a intrărilor necesare continuităţii procesului de producţie si evaluarea produselor finite existente. Pentru a introduce o gestiune noua, selectati punctul de lucru, completati numele gestiunii si apasati butonul Salveaza. Gestiunea introdusa va aparea in lista de gestiuni. Prin selectarea unei gestiuni aceasta se poata modifica sau sterge. PDF – permite exportul inregistrarilor in format PDF. XLS – permite exportul inregistrarilor in format XLS.
0

Delegati

In cadrul acestui meniu puteti puteti configura delegati memorandu-i astfel in baza de date, ceea ce va face intocmirea unei facturi mult mai simpla si mai usoara. Delegat - introduceti numele delegatului asa cum va aparea pe factura; CNP - introduceti CNP-ul delegatului asa cum va aparea pe factura; CI - introduceti actul de identitate al delegatului asa cum va aparea pe factura; Telefon – numarul de telefon al delegatului asa cum va aparea pe factura; Email – adresa de email a delegatului; (mai mult…)
0

Furnizori

In cadrul acestui meniu puteti defini furnizorii firmei in baza de date, facand astfel foarte accesibil lucrul cu programul Facturis. Puteti sterge, modifica, importa sau exporta furnizorii in/din baza de date, cautarea lor in vederea realizarii acestui lucru fiind foarte usoara datorita numeroaselor criterii de identificare. Furnizorii se pot adauga in baza de date completand toate datele din meniul Nomenclator – Furnizori. Se apasa butonul Salveaza, dupa care furnizorul introdus va aparea in lista din fereastra. (mai mult…)
0

Clienti

In cadrul acestui meniu puteti defini clientii firmei in baza de date. Puteti sterge, modifica, importa sau exporta clientii in/din baza de date, cautarea lor in vederea realizarii acestui lucru fiind foarte usoara datorita numeroaselor criterii de identificare. Clientii se pot adauga in baza de date completand toate datele clientului. Programul Facturis memoreaza automat in baza de date clientii noi introdusi la emiterea unui document. Puteti acorda perioada de scadenta diferita pentru fiecare client in cadrul campului Nr Zile Scadenta. Se apasa butonul Salveaza, dupa care clientul introdus va aparea in lista din fereastra. (mai mult…)
0

Categorii de Produse

Puteti clasifica produsele pe categorii si subcategorii de produse. Pentru aceasta trebuie sa definiti mai intai categoria din care face parte un produs. La introducerea unei subcategorii, adaugati numele subcategoriei dupa care bifati categoria din care face parte produsul respectiv. Apasati butonul Salveaza pentru a salva configurarea facuta. (mai mult…)
0

Produse

In cadrul acestui meniu puteti defini produsele firmei in baza de date, facand astfel foarte accesibil lucrul cu programul Facturis. Puteti sterge, modifica, importa sau exporta produse in/din baza de date, cautarea lor in vederea realizarii acestui lucru fiind foarte usoara datorita numeroaselor criterii de identificare. (mai mult…)
0

Curs

Programul Facturis va permite emiterea documentelor in alte monede. Pentru realizarea acestui lucru in cadrul meniului Nomenclator – Curs am realizat pentru Dvs o preluare automata a cotatiei cursului BNR pentru toate monedele listate de catre BNR. Daca doriti adaugarea unui alt curs (+/-) fata de cursul BNR pentru o moneda al carei curs in gasiti deja in sistem, se poate introduce selectand moneda/cursul pe care doriti sa il modificati si efectuand modificarile necesare dupa care apasati butonul Salveaza. (mai mult…)
0