Emitere Bon de Consum – Transfer

Bon de Consum – document care justifica eliberarea din magazie a materialelor care vor intra in procesul de productie. Document justificativ de scadere din gestiune, de inregistrare in evidenta magaziei si in contabilitate.

Bon de Predare – a produselor finite la depozit. Este un document de predare la magazie a produselor finite, document justificativ pentru incarcare in gestiune, de inregistrare in evidenta magaziei si in contabilitate.

Bon de Transfer – intre doua gestiuni aflate in incinta unitatii. Dispozitie de transfer a valorilor materiale de la o gestiune la alta in incinta unitatii, un document justificativ pentru scadere din gestiunea predatorului si de incarcare in gestiunea primitorului. Transferul se efectueaza numai intre gestiuni din incinta aceleiasi unitati. In cazul gestiunilor dispersate teritorial se intocmeste Aviz de insotire a marfii.

Bon de Restituire – dispozitie de restituire la magazie a valorilor materiale nefolosite (materiale si semifabricate) de sectiile de fabricatie principale si auxiliare. Document justificativ de incarcare in gestiunea primitorului, de inregistrare in evidenta magaziei si in contabilitate.

Pentru a introduce un bon de consum/transfer/predare/restituire, se completeaza toate datele cerute, se introduc produsele, dupa care se apasa butonul Emite Bon de Consum.

Titlu Bon – selectati numele documentului pe care il veti intocmi;
Predator – introduceti numele persoanei predatoare;
Primitor – introduceti numele persoanei primitoare;
Produs, lucrare (comanda) – introduceti numele, numarul comenzii in baza careia se face transferul, al documentului de insotire;
Nr Bon – este numarul bonului ce urmeaza a fi introdus; el va aparea automat, consecutiv fata de ultimul introdus;
Data – este setata automat de catre program cu data curenta, ea putand fi schimbata;
Gestiunea – selectati gestiunea care preda produsele;

Produs – reprezinta numele produsului pe care doriti sa il introduceti.
Puteti tasta numele produsului si programul va va afisa automat la introducerea a mai mult de doua caractere produsele gasite in baza de date care sa contina caracterele introduse.

Apasand butonul Produs se deschide o noua fereastra in care sunt afisate toate produsele (Nomenclator Produse). Daca se apasa dublu-click pe produsul respectiv sau se actioneaza butonul Trimite, se inchide fereastra deschisa si apare numele produsului (astfel se poate selecta foarte usor un produs – se pot folosi si criteriile de cautare pentru a restrange lista);

UM – reprezinta unitatea de masura a produsului;
Pret Unitar – reprezinta pretul de intrare al produsului fara TVA;
Cantitate necesara – reprezinta cantitatea de produse dorita in documentul de insotire;
Cantitate eliberata – reprezinta cantitatea de produse eliberata efectiv.

Pentru a adauga produsele in lista se apasa butonul Adauga.

In cazul in care doriti stergerea unui produs din lista, selectati produsul respectiv dupa care apasati butonul Sterge.

Se actioneaza butonul Emite Bon de Consum pentru inregistrarea bonului in baza de date si listarea acestuia.

0
Articole similare :

Totul despre NIR - Nota Intrare Receptie

Nota de intrare receptie si constatare de diferente, mai cunoscuta drept NIR, este documentul pentru receptia bunurilor aprovizionate si, in acelasi timp, este si un document justificativ pentru incarcarea in gestiunea stocurilor. Documentul se intocmeste de catre comisia de receptie…
0

Simplifică înregistrarea în SPV cu Facturis Online

Implementarea sistemului RO e-Factura în cadrul afacerii tale, poate fi un proces destul de anevoios, mai ales dacă nu faci alegerile corecte. Ce poți face pentru a simplifica tot acest proces, pentru a respecta noile obligații legale și pentru a…
0
Ultimele articole RO-eFactura:

Avizul de însoțire a mărfii. Reperare pe traseul e-Facturii

Suntem cu toții martorii vremurilor în care singura certitudine este reprezentată de schimbare. Ritmul accelerat care marchează redefinirea peisajului de business te determină să iei permanent pulsul modificărilor. De fapt, nu mai există relevanță și conformare în afara acestei acțiuni.…

Factura proformă. Document lipsit de formă în contextul E-facturii?

Anul 2024 a fost marcat de modificări de substanță cu influență asupra restartării manierei derulării afacerilor românești. Abordarea deținătorilor de afaceri a fost multiplă. Unii au îmbrățișat schimbările ca parte importantă a progresului digital, considerând modificările drept catalizator al afacerilor…